Norsk selvgodhet

Mer som berører temaet nasjonal selvgodhet: Vårt LandVG: NRK får kritikk for patriotisme.

– – –

-Barnslig, ja , men en nødvendig avreagering.

Det er forklaringen fra Anne Cecilie Hopstock på hvorfor hun sendte en smilefjes 😉 til barnas far da barna var i hennes varetekt på vei ut av Marokko.

Man må være oppmerksom på at folk i  andre land oppfatter nordmenn ganske annerledes enn hva mange i Norge tror eller håper. (Mer i innlegget: Viktigst i verden.)

Det man i norsk målestokk kan oppfatte som bare barnslig og spøkefullt, kan bli oppfattet som en grov provokasjon av andre. En digital «språkblemme» er ikke bedre enn en verbal. (Mer om nordmenn og dårlig engelsk i: Politisk støveldance.)

Mer provokasjon var det siste denne saken trengte. Det holder lenge at norske marinejegere og en tidligere politi- og etterretningsagent hjalp henne med å smugle barna til en nasjonalhelt ut av Marokko med en viss medvirkning fra norsk UD, blant annet en politiattachè som er i Marokko under diplomatisk forehavende.

Hvis Marokko mener norske diplomater har opptrådt i strid med sin diplomatiske status i denne saken kan de reagere. Og da kan Jonas Gahr Støre og UD vanskelig protestere, selv om de kan være uenige i graden av reaksjon. Foreløpig tjener UD godvilje på å la Marokkanske myndigheter få aksept for sitt krav om å gjennomføre rettslige avhør. (Rettslige avhør er visst i dette tilfellet avholdt med anonyme vitner, om man skal tolke media slik at marinejegernes identitet ikke er opplyst i avhørene. En nyvinning i norsk rettsvesen.)

Barnas mor har ikke norsk diplomatisk immunitet. Jonas Gahr Støre kan prise seg lykkelig over det.

Tidligere innlegg om saken:


Mest lest på Norske forhold siste tre dager, pr 9. mars.

 1. Flere vil rammes av pleieres Facebook-avhengighet.
 2. Kampen om uniformen.
 3. Dyrevern uten grenser.
 4. Ikke avskrekkende nok.
 5. Slettmeg.no, et bomskudd.


Bloggurat

Blogglisten

Twingly BlogRank

11 tanker om “Norsk selvgodhet

 1. Jeg syntes det var en helt akseptabel, mennesklig reaksjon. Hun er ikke diplomat eller ambassadør og har ikke den treningen i å vurdere sine uttalelser. Gudene vet hva hun har måttet tåle av sjikane, hersking og undertrykking fra denne mannen. Å bruke denne «seieren» til å unne seg litt triumf etter å ha tålt og tålt i flere år, er lett å forstå. Men som du sier, jeg er også norsk…

  Sett fra marokkansk politis perspektiv burde egentlig det at hun hun sendte en SMS med semikolon, bindestrek og en parentes – en såkalt blunkende smilefjes – til Skah (hah!) heller tyde på at norske myndigheter ikke var involvert.

 2. Likestilling i detta landet?? Stemmer faen meg ikke i det hele tatt!
  Kvinner får omsorgen uansett situasjon! ( Med mindre det dreier seg om en kriminell dømt kvinne, og selv da stilles det spørsmål om kvinnen ennå kan få barnet ) Likestilling for menn i fremtiden!!!
  Dere som sier at hun ikke hadde fått sett barna sine på 3 år tar jo fullstendig feil! Hun valgte selv og ikke besøke barna i Marokko.
  Dessuten har barna både norsk og marokkansk statsborgerskap, de er ikke mer norske enn de er marokkanske.

  «Det er hennes barn,ingen har lov til å holde en mor borte fra ungene sine og særlig ikke på denne måten» – Det er like mye Khalid sine barn som det er hennes. Ingen har lov til å holde en far borte fra ungene sine og særlig ikke på den måten hun gjør nå!

 3. Det her har ikke noe med religion å gjøre,det er bare det at noen menn tror alt i verden tilhører dem.Jeg har en vennine,etnisk norsk og hun var gift med en som også var etnisk norsk.Han stakk av med begge ungene hennes når hun ikke lenger kunne fortsette i det forholdet grunnet forskjellige ting.Hun fikk ikke se ungene sine i over et år!
  Når det gjelder marokko saken…skal det stilles spørsmål om hvorfor barnas mor sendte smilefjes til eksen….seriøst???Jeg synes hun er veldig tilgivende og snill som avsluttet alt med bare en melding.Hadde jeg vært i hennes situasjon og noen holdt mine barn borte fra meg,BARNA MINE som jeg hadde hatt inni meg i 9mnd!!!Da hadde jeg betalt noen for å få han hengt offentlig!Det er hennes barn,ingen har lov til å holde en mor borte fra ungene sine og særlig ikke på denne måten!Han viste sin styrke og tok det valget å holde ungene borte fra deres mor,da får han pokker meg tåle konsekvensene!Arabiske menn generelt er sånn da,maktsyke jævler som tror bare fordi moren til barna er norsk så kan de gjøre hva de vil!For nordmenn er så snille og naive!Jeg synes det er kjempe bra jeg og støtter denne saken 110%:)Det eneste som er skremmende er hvis vice verca skulle ta plass,at norske barn som har utenlandske fedre skal bli tatt ut av norge på samme måte.Norsk politi må skjerpe grensekontrollene betydelig så går alt så bra så:)

  • Jeg har ikke skrevet at dette har noe med religion å gjøre, så hvorfor du trekker inn det er en gåte for meg.
   Poenget med innlegget var å peke på at folk kan oppfatte ting helt forskjellig, og det poenget er kanskje demonstrert 😉

  • Godt sagt, men jeg fikk ikke kontakt med min sønn på 20 år , fordi moren flyttet langt bort med han når han var 4 år. 20 år uten kontakt har vert jævlig, Det eneste jeg måtte, var og betale barnebidrag. Det finnes endel trållkjærringer.

 4. – Barnslig? Ja, men med tanke på hvordan jeg hadde hatt det de siste tre årene, med frykten for at jeg aldri skulle for se barna mine igjen, så var det en avreagering der og da, sier Hopstock i retten.

  Var det ho sa. Nå må du ikke gjøre som aviser og ta ting ut av sammenheng.

  • Javisst, skrev VG at hun sa det. Jeg linker jo til artikkelen, så det kan alle som vil se.
   Jeg har slett ikke hevdet at hun sa noe annet, og heller ikke tatt svaret ut fra sammenhengen. Derimot skriver jeg litt rundt dette med hvordan andre kan oppfatte ting annerledes enn nordmenn.

   Du må gjerne lese innlegget før du kommenterer. Ellers kan noen tro du bare tar ting ut av sin sammenheng 🙂

 5. Norske kvinner og muslimske menn= trøbbel. Hvorfor ikke gjøre som mange norske menn og finne seg en å lage barn sammen med fra Thailand, smilets land ?
  Meget hyggelige folk der, både menn og kvinner !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *